2008. november 18., kedd

ORSZÁGOS JÁRŐRVERSENY folytatás


Amint arról beszámoltunk az idei versenyen a bonyhádi alegység lett a második helyezet.
A verseny lényege röviden:

Minden évben számot adhatnak ügyességükről, tapasztalatukról, erőnlétükről a nemzetőrök olyan feladatokban, amikkel találkozhatnak munkájuk során, akár egy katasztrófa elhárításában, akár egy fegyveres konfliktusban, akár békeidőben.

7 km terepfutás volt a feladat és hat speciális feladatállomás. A feladatok között volt céllövészet, lőszeres ládákkal való futás és logisztikai feladat, tűzoltói feladat, elsősegély, kézigránát- dobás és taposóaknák által veszélyeztetett labirintusban kellett átjutni.

Sajnos a felkészülés során már ketten kisebb sérülést szenvedtek alegységünkből, de a kakasdi alegység egyik tagja K. Zsolt nőr. őrmester segítségünkre volt, beállt a csapatunkba. Köszönjük!

Így négyen a versenyben vettünk részt, ketten pedig háttértámogatást adtak. Ami nem volt utolsó szempont, hiszen az ebéd és az utazás sem lényegtelen, nem is beszélve a felszerelésünk őrzéséről.



.
Itt szeretnénk megköszönni R. Imre nőr. törzsőrmester (Szakcs) segítségét is!

A versenyen kívül bemutatókat is láthattunk a tűzoltóság és a Nemzetőrség katonai kézitusa (közelharc) bemutatóját.

A versenycsapatunk bonyhádi tagjai:
M. Milán M. nőr. főhadnagy,
dr. B. Balázs nőr. főhadnagy,
M. Norbert nőr. őrmester.

A támogatást pedig

M. Mihály nőr. zászlós és
N. Annamária nőr. őrmester biztosította.

Gratulálunk a másik két Tolna Megyei csapatnak, hiszen ők is teljesítették a versenyt, különösen a harmadik helyezettnek eredményes szereplésükért!

..


Fotók: M. Mihály, Filep Sándor

Nincsenek megjegyzések: