2009. február 3., kedd

Negyed évszázada együtt




Évzáró közgyűléssel egybekötve ünnepelte 25. évfordulóját a Tolna Megyei Bajtársi Egyesület Zrínyi Miklós Honvéd Nyugállományúak Klubja január 30.-án. A jubileumi eseményen részt vett Kovács Sándor ezredes a Nyugat Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka, valamint Magócsi Zoltán nyá. ezredes a BEOSZ alelnöke.
A közgyűlés beszámolóiból kitűnt hogy itt egy aktív és összetartó nyugdíjas közösség működik. Számtalan közös programra, kirándulásra, köszöntésre, megemlékezésre nyílt lehetőség az elmúlt évben. A közösség érdekében végzett munkájuk elismeréseként, Kovács Sándor ezredes emlékplakettet adományozott Durgonics János nyá. ezredesnek a klub elnökének, Maller Béla nyá. ezredesnek, valamint Sipőcz István nyá. őrnagynak.
Magócsi Zoltán nyá. ezredes a jubileumi évforduló alkalmával mondott rövid köszöntőt.
Egy fotótárlatot is megtekinthettek a résztvevők melyet Csikós Attila nyá. őrnagy állított össze az elmúlt negyed évszázad vidám és szomorú eseményeiről.
Kovács János nyá. őrnagy örömmel mutatta be a szekszárdi Honvéd Hagyományőrző Egyesület Prof. Dr. Király Béla nyá. vezérezredes által adományozott zászlaját. Az este hivatalos része után a szórakozásé volt a főszerep. A gondtalan kikapcsolódásról a Honvéd Színház művészei gondoskodtak. Az ünnepség végén már éjszakába hajlott az idő, de a kitartóak a táncolástól, anekdotázástól, és a szekszárdi borok áldásos hatásától vidáman és élményekben gazdagon tértek haza.

Fotó és szöveg : Kvanduk Tamás százados

Nincsenek megjegyzések: