2009. május 24., vasárnap

KAROL WOJTYLA HÁZ












Ünnepélyes keretek között, megnyitotta kapuit a Wojtyla Barátság Központ Kecskeméten. A nonprofit formában működő intézményben naponta 120 rászorulót látnak el meleg ebéddel, nyújtanak lelki támaszt, segítenek a nincsteleneken. Az eseményen több száz meghívott vett részt. A Magyar Nemzetőrség bronzkulcsos támogatója volt a Központnak, sőt egyes nemzetőrök magánemberként is támogatták azt, illetve részt vettek a munkálatokban.



Az ünnepet Oskolás János, a Wojtyla Ház költője, saját versével nyitotta meg. A díszvendégek között volt Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, Dr. Zombor Gábor kecskemét polgármestere, Ewa Filipiak, Wadowice (II. János Pál pápa születési helyének) polgármestere, Dr. Balázs Péter külügyminiszter, Joanna Stempinska lengyel nagykövet, Dr. Gyenesei István országgyűlési képviselő. Az előadók egymás nyelvén köszöntötték a megjelenteket, sőt az program kezdeti lépéseként először a magyar, majd a lengyel himnuszt hallgathattuk meg az Aurin énekkar előadásában, sőt Wadowice város himnuszát is elénekelték.



A program bejezése és csúcsa a nemzeti szalag elvágása volt és az, hogy Polyák József nemzetőr dandártábornok a Magyar Nemzetőrség nevében átadta a Wojtyla Ház díszkulcsát Wadowice polgármester asszonyának.

Nincsenek megjegyzések: