2010. május 26., szerda

HONVÉDELEM és HŐSÖK napja Bonyhádon




A honvédelem napja (május 21.), és Hősök napja (idén május 30.) alkalmából a bonyhádi Magyar Nemzetőrség és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület klubja, e két időpont között május 25-én rendhagyó programot szervezett. Különösen a fiatalokra gondolva, idén - hagyományteremtő szándékkal - az alábbi programokkal ünnepelték az említett két jeles napot a bonyhádi Ifjúsági Parkban:

- Önvédelmi illetve harcművészeti bemutató. Ezt a bonyhádi ninjutsut gyakorló nemzetőr tagjai mutatták be kellő elszántsággal és életszerűséggel. Markovics Milán Mór, rövid néhány perces előadásában, kitért a harcművészetek lélektani és pedagógiai területeken kifejtett jótékony hatásaira. Elmondták az általuk művelt harcművészet történetét és kapcsolatát a mai "nindzsás" filmekkel. A különböző technikák révén pedig mindenki megtekinthette, hogy kellő önuralom mellett nemcsak a gyengébbek és felkészületlenebbek tudnak eredményesek lenni az önvédelemben, hanem a megelőzésben is fontos a megfelelő hozzáállás, lélekjelenlét.
.
- "Mire van jogom, mikor és hogyan védhetem meg magam?" címmel egy kört alkotva mindenki meghallgatta és a felmerült kérdésére választ kaphatott az előadótól dr. Borsos Balázstól. Az előadást többen külön meg is köszönték, hiszen ahogy mondták: "a hétköznapi emberek nincsenek tisztában a jogaikkal."

- A délutánt barátságos labdarúgó meccs zárta, melyen a résztvevők és nézők vegyesen csaptak össze.

A délután nagyon jó és békés hangulatban telt, sajátos, ám emlékezetes módon azok számára, akik ilyen módon ünnepelték a honvédelem és a Hősök napját.
.

Nincsenek megjegyzések: