2011. május 29., vasárnap

Nyílt nap a laktanyában

A Boconádi logisztikai ezred nyílt napján a gyerekek és felnőttek megnézhették milyen a katonák világa, airsoft fegyvereket is kipróbálhattak, tűzoltó és katonai járművekbe ülhettek, kiállításokat és harcművészeti előadásokat tekinthettek meg.

Laktanyai nyílt napot tartott a Boconádi logisztikai ezred elsősorban azért, hogy a kaposvári és környékbeli általános-, és középiskolás diákokhoz közelebb vigyék a katonák világát. A fiatalok pénteken megnézhették, milyen is az élet "angyalbőrben". Azt remélik, ha pályaválasztás elé kerülnek, ezt a pályát választják.

Az ügyességi versenyeken túli bemutatók és kiállítások a felnőtteknek, sőt a nyugállományú katonáknak is emlékezetes napot adhatott.

Ezen a napon bonyhádi csoportjaink is részt vettek. Érdekes volt látni a katonák közelharc bemutatóját, melyet gyakorló késsel és gumi AK-val hajtottak végre. A 3D puzzle, a repüléstörténeti, csapatörténeti, katonai missziós kiállítás és a tábori lelkészek életét bemutató fotókiállítás sokunk számára egy nem ismert világba nyújtott betekintési lehetőséget.



Nincsenek megjegyzések: