2011. december 13., kedd

RIPORT TAGOKKAL 4.


Az előző riportalanyunkhoz hasonlóan dr. Borsos Balázs is egyenruhás tevékenység nélkül segíti az egyesület munkáját. Amióta hivatásánál fogva nem visel nemzetőr egyenruhát a megyei rendezvényeken, azóta a háttérből irányítja és szervezi a bonyhádi csoport tevékenységét, ünnepségeken való részvételét.

1. Miért lettél nemzetőr?
Mindig is érdekelt a katonaság, sokáig terveztem, hogy katona leszek, de végül is más irányba tanultam tovább. Ettől függetlenül az érdeklődésem megmaradt. Amikor Milán megkeresett és együtt arra jutottunk, hogy bekapcsolódunk az országos szintű szervezet tevékenységébe, jó lehetőséget láttam arra, hogy egy kicsit közelebb kerülhessek ahhoz a területhez, ami mindig is érdekelt.

2. Mi az, amit kaptál a Nemzetőrségtől?


Sok tapasztalatot, új hasznos ismereteket és ismeretségeket, barátokat. A történelem pontosabb, helyi szinten apróbb, érdekes részleteinek megismerését, hasznos szabadidőtöltést.

3. Erre számítottál?

Igen, sőt valamelyest úgy gondolom, hogy a kezdeti tervekhez képest előbbre jutott a bonyhádi tagság, nem utolsó sorban azért, mert néhány ember kitartó tevékenysége által helyi szinten elismert tényezői lettünk az ünnepi megemlékezéseknek, valamint országos elismerésben is részesültünk már.

4. Miért ajánlanád másoknak?

Mert úgy gondolom, hogy mindenki megtalálhatja itt a maga számítását, akár a honvédség, akár a történelem, akár a sport, akár más terület érdekli, minden esetben számára hasznos időtöltési lehetőségek, események részese lehet.

5. Mi neked a Nemzetőrség?

 A Nemzetőrség nekem alapvetően egy eszmeiség. Az egyesület a múltban létrejött azonos elnevezésű szerveződéseknek állít emléket, és igyekszik azok hírnevét megőrizni, ápolni, azok tevékenységét a ma élő nemzedék számára hitelesen bemutatni, vagy legalább emlékeztetni őket a múlt jeles eseményeire. Ezen túl egy olyan civil szerveződés, amely véleményem szerint alkalmas lehet arra, hogy a fiatalokkal megszerettesse a történelmet, a hagyományok ápolásának szükségességét, a sportot, megismertesse a honvédelmi ismereteket és a fegyelmet.

Nincsenek megjegyzések: