2012. február 2., csütörtök

Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete


http://www.tolnamegye.hu/item/get_item.php?id_embed=982A Magyar Nemzetőrség Tolna megyei szervezete kapta idén az év megyei civil díját. Az elismeréseket szerdán a szekszárdi Vármegyeházán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Puskás Imre, a Tolna megyei közgyűlés elnöke adta át. A Tolna megyei szervezet több alegységből áll össze, pl. bátaszéki, tolnai, hidasi, szedresi, bonyhádi és így tovább. Az elismerés így minden alegység munkájának elismerése is, melyre büszkék vagyunk és egyben gratulálunk a többieknek is. A díjat vitéz lovag Kovács János nőr. vezérőrnagy vette át. Kíséretében Markovics Mihály nőr. törzszászlós, bonyhádi alegységünk tagja volt jelen.


 

Nemzetőrségünk, amely országosan 1991 óta működik, a méltatás szerint az ifjúság hazafias nevelésében, a katonai emlékeket őrző szekszárdi Baka múzeum létrehozásában, hadisírok gondozásában, és még élő hősök, főleg '56-os nemzetőrök felkutatásában és  hazafias tettük elismerésében fejeződik ki.


Hozzá kell tennünk, hogy ezen általános ismertetés nem fejezi ki azt a gazdag munkát, amit végzett ez a közösség az elmúlt időszakban, a pályázat is tetemesre sikeredett. Másfelől a Magyar Nemzetőrségnek - pusztán a nevéből adódóan - szembe kell nézzen a félreértett közösség bélyegével. A felszínes szemlélők sokan hasonló nevű, de teljesen más célú szervezetekkel, egyesületekkel keverik össze. Ez nagy munkát és rengeteg alázatot követel tagjaink részéről, hogy munkájuk által mindenki tapasztalja: ez egy törvényesen működő, politikai célokat zászlójára nem tűző, alkotmányos renddel nem ütköző, minden magyar állampolgár számára hasznos és elismert tevékenységet végző egyesület és közösség.

Ahogy szokták mondani: egy elismerés nem valaminek a vége, csupán egy fontos állomás. Reméljük nagyban hozzájárul majd ez ahhoz, hogy a Magyar Nemzetőrség Tolna megyei szervezete azt jelentse mindenki számára, ami a tevékenységünk és munkánk gyümölcse.


Nincsenek megjegyzések: