2012. május 27., vasárnap

HŐSÖK NAPJA BONYHÁD



A bonyhádi Hősök Napja az Airsoft Sport Egyesületnek köszönhetően nagyszabású rendezvény, mely a város szélén egy nagy területen idén újra egy bázist alakított ki e nap alkalmából. A táborba az ország minden pontjáról érkeznek katonai hagyományőrzők: amerikai, szovjet, magyar és német korhű ruhákban és járművekkel. Már önmagában is kész kiállítás a tábor, ám jelen vannak gyűjtők és kézművesek is. A gyerekeknek rendőrjárművek, habparti és rengeteg finomság is járt. Természetesen a lovak sem maradtak el, nem utolsósorban a huszárok miatt.

11.00-kor indultunk át a táborból a városba a két világháborús emlékműhöz. A menetet a rendőrség biztosította. Nagy látványosság volt hiszen az összes táborbeli, korabeli katonai és rendőrjármű vonult végig, élünkön a huszárokkal.

Mi, nemzetőrök, főszereplők voltunk, hiszen mi álltunk díszőrséget, mi koszorúztunk és mi vezényeltünk. Mindezt egy század katonai hagyományőrző támogatta.

A program koszorúzás része katonanótákkal és a himnusz éneklésével gazdagodott. Az ebéd után a rendőrség CRC tömegoszlatás felszereléssel a gyerekeknek adott szórakozási lehetőséget, közben harcművészeti-küzdősport bemutatók következtek. Ez utóbbiban két nemzetőr bajtársunk is részt vett.

A program három napos volt, és a fent említettek is csak ízelítők, beszéljenek inkább a mai nap készült fotók.














Nincsenek megjegyzések: